Skip to main content

Psychotherapie volwassenen

Soms gebeuren er dingen waardoor je leven op zijn kop staat en je je (even) geen raad meer weet. Misschien kom je tot het besef dat er iets knaagt, iets niet helemaal goed zit in je leven.

 

Heb je bepaalde vragen over dingen die je niet loslaten en wil je er graag over praten? Een psychotherapeutisch gesprek kan ruimte bieden voor jou om stil te staan bij wat je denkt en voelt. Je mag van een psychotherapeut verwachten dat hij/zij naar jouw verhaal luistert zonder te oordelen of te veroordelen.

Door het stellen van bepaalde vragen of het formuleren van hypothesen kan de therapeut je stof tot nadenken bieden. Samen kan je op zoek gaan naar antwoorden, naar nieuwe perspectieven, naar verhelderende inzichten. Wat een therapeut niet kan bieden  is een kant-en-klare oplossing of een éénduidig antwoord op een concrete vraag.

Belangrijk bij het aangaan van een therapeutische relatie is dat je je op je gemak voelt bij je therapeut. Los van alle theoretische kaders is het vooral essentieel dat het ‘klikt’ op menselijk vlak.

Psychotherapie staat open voor iedereen. Een voorwaarde is wel dat je naar jezelf durft kijken en een aantal dingen wil delen met de therapeut. Hoeveel je vertelt en wanneer je bepaalde zaken op tafel legt, bepaal je volledig zelf.

Door psychotherapie kan je op moeilijke momenten de inzichten verwerven die je toelaten om terug zelf aan het stuur te staan van je eigen leven.

Therapeuten

Davy Van Dyck

Klinisch psycholoog

Meer info | Email

0470 44 69 10

Online afspraak

Afspraak

Jolinde Nickmans

Systeemcounselor

verbindende communicatie-trainer

Meer info | Email

0486 92 88 29

Online afspraak

Afspraak

Yasmine Schalk

Seksuoloog

Relatietherapeut

Psychotherapeut

Meer info | Email

0474 49 83 23

Online afspraak

Afspraak

Fanny Lissens

Psycholoog

Relaxatietherapeut

Meer info | Email

0485 41 80 59

Online afspraak

Afspraak

Leen Delahaye

Psycholoog /Coach

Relatietherapeut

Coördinator

Meer info | Email

0498 72 29 57

Online afspraak

Afspraak

Laura Malisse

Psycholoog

Systeemtherapeut

Meer info | Email

0477 46 70 77

Online afspraak

Afspraak

Laura Mattys

Psycholoog

Psychotherapeut

Meer info | Email

via e-mail aub

Online afspraak

Afspraak

PRAKTISCH

Eerste consultatie

Een eerste consultatie of intakegesprek  kan gezien worden als een kennismaking. Je krijgt de kans om jouw verhaal te doen en samen met de therapeut je verwachtingen van een therapeutisch proces nader te bekijken. Het is ook een moment om stil te staan bij eventuele vragen die je hebt over therapie, de manier van werken, achtergrond van de therapeut. Bij afloop van een eerste gesprek beslis je samen, in dialoog met de therapeut, of het zinvol is om een therapie op te starten.

Opvolgbehandelingen

Het tempo en de frequentie van afspraken kan erg verschillen. Iedere therapeut heeft hierin zijn eigen aanpak maar ook de vraag van de cliënt kan uiteenlopend zijn. Voel je dus vrij om zelf aan te geven wat voor jou comfortabel voelt. Sommige mensen hebben in een beginfase nood aan een regelmatig contact (wekelijks of tweewekelijks), eens een proces loopt wordt er vaak meer tijd tussen de afspraken gelaten.

Annulatie van afspraken

Het kan gebeuren dat een afspraak niet kan doorgaan op het geplande moment. In dat geval vragen wij om tijdig te verwittigen zodat dit moment door iemand anders kan ingevuld worden. Bij annulaties 24u voorafgaand aan de afspraak wordt het volledige bedrag van de sessie in rekening gebracht.

TARIEF

Betaling

De betaling dient te gebeuren na iedere consultatie, cash of online.

  • individueel gesprek: 65€-70€ / 50min (afhankelijk van therapeut, neem contact op met de betreffende therapeut om het juiste tarief te kennen)
  • koppelgesprek/oudergesprek: 70€ – 80€ / 60min (afhankelijk van therapeut, neem contact op met de betreffende therapeut om het juiste tarief te kennen)
  • gezinsgesprek: op aanvraag
Terugbetaling

Voorlopig blijft de regeling waarbij ziekenfondsen een beperkt deel terugbetalen van kracht. De voorwaarden (diploma therapeut) verschillen, informeer je bij je ziekenfonds.