Skip to main content

Loopbaan­begeleiding

Loopbaanbegeleiding is een proces waarbij je samen met een loopbaancoach stilstaat bij vragen of problemen omtrent jouw job. Dit kan gaan over de zoektocht naar een andere job maar evengoed heb je een conflict met een collega, ervaar je moeilijkheden in een bepaald aspect van je job of ervaar je onzekerheid over jouw prestaties. Ook het zoeken naar een betere work-life balance of leren omgaan met werkstress kan een thema zijn van een loopbaanbegeleiding.

In dit kader lanceerde de Vlaamse overheid in 2013 de loopbaancheques.  Met behulp van loopbaancheques kan iedere Vlaamse burger begeleiding zoeken bij loopbaanvragen. Dankzij deze subsidie kan iedere Vlaamse burger op een laagdrempelige manier begeleiding zoeken bij loopbaanvragen.

Loopbaanbegeleiding biedt ondersteuning in de zoektocht naar de antwoorden op jouw loopbaanvragen. Een loopcoach zal je aanmoedigen om je verhaal te vertellen, zal je bevragen maar ook uitdagen. Zo kan je komen tot nieuwe inzichten of andere perspectieven.. Je krijgt zicht op waar je zwaktes maar vooral ook je sterktes liggen. Er wordt stilgestaan bij de vraag ‘Wat doe je graag en waar ben je goed in?’ maar vooral ‘Wat wil je echt?

Soms wordt er gewerkt met vragenlijsten of andere tools om richting te geven aan jouw proces.  Samen met je coach bundel je de verworven inzichten en werk je aan een concreet plan waarmee je verder aan de slag kan.

Voorwaarden loopbaancheques

Voldoe je aan onderstaande voorwaarden, dan heb je recht op twee loopbaancheques, om de zes jaar.

    • Je bent reeds 7j (=84 maanden) beroepsactief
    • Je bent tewerkgesteld in Vlaanderen of Brussel.
    • Op het moment dat je een loopbaancheque aanvraagt, ben je professioneel actief (in loondienst of op zelfstandige basis, deeltijds of voltijds, in loopbaanonderbreking of tijdskrediet, opzegtermijn of ziekteverlof).
    • Je hebt de afgelopen 6jaar geen andere gesubsidieerde vorm van loopbaanbegeleiding gevolgd.
    • Je volgt loopbaanbegeleiding in het Nederlands

“Ga terug fluitend naar je werk.”

Met behulp van loopbaancheques kan iedere Vlaamse burger begeleiding zoeken bij loopbaanvragen.

Coaches

Laura Mattys

Loopbaancoach

Klinisch Psycholoog

Meer info | Email

Online afspraak

Afspraak

Leen Delahaye

Psycholoog /Coach

Relatietherapeut

Coördinator

Meer info | Email

0498 72 29 57

Online afspraak

Afspraak

PRAKTISCH

Een loopbaancheque aanvragen is eenvoudig: je belt naar het gratis nummer 0800 30 700 of je surft naar de website van de VDAB http://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding . Er zal je in beide gevallen gevraagd worden naar je rijksregisternummer en mailadres.  Nadien ontvang je per mail een uitnodiging tot betaling van €40. Eens dit betaald krijg je de loopbaancheque toe in je mailbox. Deze stuur je rechtstreeks door naar de loopbaancoach.

De werkgever dient niet op de hoogte gebracht te worden van jouw loopbaanbegeleiding. De Vlaamse overheid voorziet deze ondersteuning specifiek voor de burger. Een overleg met de werkgever is mogelijk, indien je dit zelf wenst en expliciet aangeeft.

TARIEF

Je kan slechts één loopbaancheque per keer bestellen. Voor één loopbaancheque betaal je 40€ en heb je recht op 4u loopbaanbegeleiding bij de eerste cheque, 3u bij de tweede cheque.

Nadat je de eerste 4 uur loopbaanbegeleiding achter de rug hebt, kan je een tweede loopbaancheque bestellen. Je kan dus kiezen voor een traject van 4 uur of voor een traject van 7 uur.

Zijn er nog vragen, aarzel dan niet contact op te nemen (leen@groepspraktijk-facet.be of 0498/72 29 57). Ook indien je geen recht (meer) hebt op loopbaancheques maar toch graag begeleiding wenst, ben je bij ons welkom. Bel of mail even!