Skip to main content

Werkwijze

Goede afspraken maken goede vrienden. Om te bouwen aan een praktijk waarin zowel patiënt als therapeut zich goed voelen, informeren wij je graag over onze manier van werken.

Aanmelding

Om je aan te melden in onze praktijk kan je de therapeut van jouw keuze rechtstreeks contacteren. De kinesisten en osteopaten werken samen met een ‘secretariaat op afstand’. Bij telefonisch contact zal een secretaresse je verder helpen om een afspraak in te plannen. Je kan als patiënt ook zelf een afspraak maken in de online agenda van een kinesist of osteopaat.

Voor een afspraak bij een psycholoog of loopbaancoach kan je het aanmeldformulier invullen.  Een andere mogelijkheid is om rechtstreeks contact op te nemen. Op basis van de informatie op de teampagina kan je een keuze maken voor een therapeut. Indien je het moeilijk vindt om een keuze te maken, is het ook steeds mogelijk om tijdens een intakegesprek met een collega van ons team alles samen te leggen en nadien een gerichte doorverwijzing (intern of extern) te overwegen.

De collega’s van het psychologenteam zijn rechtstreeks te bereiken op hun mobiel nummer of persoonlijk emailadres. Gelieve er rekening mee te houden dat wij onze telefoon niet beantwoorden op het moment dat wij in gesprek zijn en dat emails de voorrang krijgen op berichten op het antwoordapparaat. Bij laattijdige annulaties worden wij graag op de hoogte gebracht via een telefoontje of berichtje. In alle andere gevallen (informatie, wijzigen/maken van een afspraak, …) vragen wij om contact op te nemen per email.

Verloop van een behandeling

Tijdens een eerste contact probeert de therapeut een zicht te krijgen op de klacht waarmee jij je aanmeldt. We hanteren hierin een holistische visie waarbij we breder kijken dan enkel het symptoom. Samen zoeken we naar de best mogelijke benadering van uw probleem en informeren we je over de therapeutische mogelijkheden.

Een behandeling gebeurt steeds op maat van de patiënt en de klacht. De frequentie van de behandelingen kan variëren afhankelijk van de aard van het probleem. Iedere therapeut heeft zijn eigen manier van werken. Aarzel zeker niet om jouw voorkeuren aan te geven.

Waar nodig nemen we graag contact op met medebehandelaars (huisarts, specialist, logopedist, …) om tot een zo stevig mogelijk netwerk te komen. Niet enkel intern maar ook extern streven we naar een open communicatie in uw belang. Uiteraard delen wij geen inhoudelijke informatie met hulpverleners binnen of buiten de praktijk zonder uw uitdrukkelijke toestemming. Een persoonlijke aanpak, optimale privacy en wederzijds engagement beschouwen wij als fundamenteel voor een goede therapie.

Annulatie

Wij werken altijd op afspraak, er is geen ‘vrij spreekuur’ voorzien.
Het correct nakomen van gemaakte afspraken komt de behandelingen ten goede. Wij gaan zorgvuldig om met onze afspraken en verwachten van u hetzelfde. Een afspraak annuleren of verplaatsen is geen enkel probleem, op voorwaarde dat het tijdig gebeurt. Bij annulaties 24u voorafgaand aan de afspraak wordt het volledige bedrag van de sessie in rekening gebracht.