Skip to main content

Fanny Lissens

profile image
Fanny Lissens
Psycholoog
Relaxatietherapeut
Functie binnen Groepspraktijk Facet
  • Klinisch psycholoog
  • Relaxatietherapeut
belangrijkste werkdomeinen

Stress gerelateerde klachten. Deze klachten kunnen de vorm aannemen van (lichamelijke) spanningsklachten, angst, onrust, slaapproblemen, faalangst, laag zelfvertrouwen, het gevoel geen controle meer te hebben over de dingen, moeilijke beslissingen kunnen maken…

Maar evenzeer in de vorm van zingevingsvragen, opvoedingsvragen, relationele moeilijkheden, werk gerelateerde moeilijkheden (burn-out/bore-out).

Basisopleiding(en)
  • Master in de psychologie – K.U.Leuven (2001)
Specialisatieopleiding(en)
  • 2017:              Opleiding ACT – ACT Academie (Sara Bosmans)
  • 2016-2018:   PVG Relaxatietherapie Kinderen en volwassenen – K.U.Leuven
  • 2016:              Oplossingsgericht werken – Signs of Safety (Andrew Turnell)
  • 2014:              Geweldloze communicatie – Blabla (Corrylaura Van Bladel)
Aanvullende praktische info
  • Erkenningsnummer psychologencommissie: 772115688
  • Wanneer je hulp zoekt rond werk gerelateerde problemen, kan je bij mij terecht met loopbaancheques.
Nog iets meer over mij…

 “Als je zelf niets verandert, verandert er niets”

Het woord stress is in onze maatschappij niet meer weg te denken. Steeds vaker botsen we tegen de snelheid van het leven en kampen we met het gevoel niet meer te kunnen beantwoorden aan alle verwachtingen die we op ons af voelen komen. Ook jongeren en zelfs kinderen krijgen steeds vaker te kampen met faalangst, rusteloosheid, keuzestress…

Enkele jaren geleden besloot ik zelf het roer om te gooien. Gefascineerd door de impact van stress op ons leven en in het bijzonder op onze levenskwaliteit besloot ik mij hier verder in te verdiepen. Aanvullend op mijn opleiding als klinisch psycholoog verdiepte ik mij in de relaxatietherapie en volgde een opleiding ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Vanuit een holistische benadering, vanuit de overtuiging dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, geloof ik immers dat slechts wanneer we in balans zijn op fysiek, mentaal en emotioneel gebied, we innerlijke rust ervaren, bewuste keuzes kunnen maken en richting kunnen geven aan ons leven.

In mijn begeleiding help ik je graag om weer in contact te komen met jezelf. Op die manier krijg je meer inzicht in je handelen, denken, voelen. Je krijgt meer zicht op die waarden die voor jou belangrijk zijn, op jouw doelen in het leven. Je krijgt meer zicht op eventuele blokkades , hindernissen, valkuilen die je verhinderen om je doelen te bereiken. Je leert efficiënter om te gaan met stress en weer vat te krijgen op je leven. Het proces dat we volgen, is volledig afgestemd op jouw behoeften en op jouw tempo. Soms zijn enkele sessies voldoende, soms is een langer traject nodig.”