Functie binnen Groepspraktijk Facet
- Osteopaat D.O.
Belangrijkste werkdomeinen
- Rug- en Nekklachten
- Spier en gewrichtspijn
- (Chronische) stress gerelateerde klachten
- Het vrouwelijk lichaam: Fertiliteit, cyclus, PMS, zwangerschap, menopauze, hoofdpijn/migraine, borstpathologie
- Baby’s en kinderen
- Spijsverteringsklachten
Basisopleiding(en)
- Bachelor in de ergotherapie – Ehsal
- Osteopaat DO – IAO
Specialisatieopleiding(en)
- Osteopathie bij darmklachten – Panta Rei.
- Verschillende seminaries en opleidingsdagen rond osteopathie bij baby’s.
- Osteopathie et fertilité, gynaecologie en hormoon gebonden klachten – Institut d’osteopathie Lille
- Opleidingsdagen rond chronische pijnen
Aanvullende praktische info
- Een sessie kost €60 en duurt tussen de 40-45min
- Terugbetaling: 10€ per behandeling, max. 5 keer per kalenderjaar.
- Indien u een aanvullende verzekering hebt, dan komen die meestal nog voor een deel tussen.
Nog iets meer over mij…
Ik ben Farah, mijn hart is vol van mijn twee kinderen Jonas en Mona, mijn partner Mark is mijn ruggengraat. Bij mijn vrienden en familie kan ik altijd terecht om te zeggen wat er op mijn lever ligt. Ik heb geen stilzittend gat, steek graag de handen uit de mouwen en leg graag de koppen bij elkaar als het over ondernemerschap gaat. Ik sta met beide voeten op de grond met oog voor ieders welbevinden en ik vertrouw graag mijn buikgevoel.
Met veel enthousiasme zet ik mijn beste beentje voor tijdens de consultaties en denk heel graag mee om tot op het bot uit te pluizen waar het primair probleem zich bevindt.
Hoe werk ik? Wat is mijn aanpak?
Ik ga er altijd vanuit dat de persoon die voor mij zit de grootste specialist over zichzelf is (ook al is niet iedereen zich daarvan bewust). In eerste instantie luister ik graag naar wat mensen over hun klacht, hun medische historiek en over zichzelf te vertellen hebben, dit doen we aan de hand van een aantal vragen. Daarna volgt er een lichamelijk onderzoek waar we kijken naar houding, blokkades, bewegingsbeperkingen, spanningen…
In functie van de persoon die op de behandeltafel ligt en van wat uit het onderzoek en de anamnese komt, zetten we bepaalde technieken in. Dat kunnen mobilisaties zijn, fasciale technieken, manipulaties, visceraal werk, cranio-sacraal werk…
Ik hecht heel veel belang aan samenwerking met collega’s (zowel intra- als interdisciplinair). Daar waar mijn vaarwater stopt, begint dat van een ander.
Bij mij is geen enkele behandeling dezelfde. Je zal zeker een aantal technieken zien terugkomen maar ik start elke behandeling met de (nieuwe) informatie die ik van mijn patiënt krijg en met wat ik voel in het lichaam op dat moment.