Skip to main content

Seksuologie

Voor de meeste mensen is de stap om hulp te zoeken bij seksuele problemen niet evident. Praten over een heel intiem onderdeel van je leven, zeker wanneer het niet loopt zoals je wil, vraagt veel moed.

Een therapie bij seksuele problemen verloopt grotendeels hetzelfde als een therapie voor andere klachten. De informatie onder psychotherapie en relatietherapie is ook van toepassing bij seksuologie.

Net zoals bij een psycholoog, bestaat een consultatie bij een seksuoloog uit gesprekstherapie. Binnen een seksuologische begeleiding worden de gesprekken vaak gecombineerd met concrete oefeningen in de vorm van huiswerkopdrachten.

Indien nodig kan een doorverwijzing naar een gynaecoloog, androloog, huisarts, osteopaat of kinesitherapeut aan de orde zijn. Een doorverwijzing gebeurt uiteraard steeds in onderling overleg.

Bij seksuele problemen gaan psychologische en lichamelijke factoren vaak hand in hand. Daarom is het hierbij erg belangrijk om een brede kijk te hanteren.

Praten over een heel intiem onderdeel van je leven, zeker wanneer het niet loopt zoals je wil, vraagt veel moed.

Therapeuten

Liesbeth Hidalgo

Seksuoloog

Relatietherapeut i.o.

Psychotherapeut i.o.

Meer info | Email

0476 43 83 85

Online afspraak

Afspraak

Yasmine Schalk

Seksuoloog

Relatietherapeut

Psychotherapeut

Meer info | Email

0474 49 83 23

Online afspraak

Afspraak

PRAKTISCH

Eerste consultatie

Een eerste consultatie of intakegesprek  kan gezien worden als een kennismaking. Je krijgt de kans om jouw verhaal te doen en samen met de therapeut je verwachtingen van een therapeutisch proces nader te bekijken. Het is ook een moment om stil te staan bij eventuele vragen die je hebt over therapie, de manier van werken, achtergrond van de therapeut. Bij afloop van een eerste gesprek beslis je samen, in dialoog met de therapeut, of het zinvol is om een therapie op te starten.

Opvolgbehandelingen

Het tempo en de frequentie van afspraken kan erg verschillen. Iedere therapeut heeft hierin zijn eigen aanpak maar ook de vraag van de cliënt kan uiteenlopend zijn. Voel je dus vrij om zelf aan te geven wat voor jou comfortabel voelt. Sommige mensen hebben in een beginfase nood aan een regelmatig contact (wekelijks of tweewekelijks), eens een proces loopt wordt er vaak meer tijd tussen de afspraken gelaten.

Annulatie van afspraken

Het kan gebeuren dat een afspraak niet kan doorgaan op het geplande moment. In dat geval vragen wij om tijdig te verwittigen zodat dit moment door iemand anders kan ingevuld worden. Bij annulaties 24u voorafgaand aan de afspraak wordt het volledige bedrag van de sessie in rekening gebracht.

TARIEF

Betaling

De betaling dient te gebeuren na iedere consultatie, cash of online.

  • individueel gesprek: 65€-70€ / 50min (afhankelijk van therapeut, neem contact op met de betreffende therapeut om het juiste tarief te kennen)
  • koppelgesprek/oudergesprek: 70€ – 80€ / 60min (afhankelijk van therapeut, neem contact op met de betreffende therapeut om het juiste tarief te kennen)
  • gezinsgesprek: op aanvraag
Terugbetaling

Voorlopig blijft de regeling waarbij ziekenfondsen een beperkt deel terugbetalen van kracht. De voorwaarden (diploma therapeut) verschillen, informeer je bij je ziekenfonds.