Loopbaanbegeleiding

loopbaanbegeleiding met loopbaancheques

We moeten met z’n allen langer werken, dat staat vast. Gelukkig leven we ook in een tijd waarin het meer en meer de gewoonte wordt om bewust stil te staan bij onze job en onze loopbaan. Omdat de Vlaamse overheid iedere burger de kans wil geven om dit te doen, lanceerden zij in 2013 de loopbaancheques. Met behulp van loopbaancheques kan iedere Vlaamse burger begeleiding zoeken bij loopbaanvragen.

 

 

 

 

 

 

Loopbaanbegeleiding biedt ondersteuning in de zoektocht naar de antwoorden op jouw loopbaanvragen. Een loopcoach zal je aanmoedigen om je verhaal te vertellen, zal je bevragen maar ook uitdagen. Zo kan je komen tot nieuwe inzichten of andere perspectieven.. Je krijgt zicht op waar je zwaktes maar vooral ook je sterktes liggen. Er wordt stilgestaan bij de vraag ‘Wat doe je graag en waar ben je goed in?’ maar vooral ‘Wat wil je echt?’

Samen met je coach stel je een persoonlijk ontwikkelingsplan en/of actieplan op en bespreek je wat de volgende stappen zijn.

 

Voorwaarden loopbaancheques

 • In de 2j voorafgaand aan jouw aanvraag heb je minstens 1j gewerkt.
 • Je bent tewerkgesteld in Vlaanderen of Brussel.
 • Op het moment dat je een loopbaancheque aanvraagt, ben je professioneel actief (in loondienst of op zelfstandige basis, deeltijds of voltijds, in loopbaanonderbreking of tijdskrediet, opzegtermijn of ziekteverlof).
 • Je hebt de afgelopen 6j geen andere gesubsidieerde vorm van loopbaanbegeleiding gevolgd.
 • Concreet

  Voldoe je aan bovenstaande voorwaarden, dan heb je recht op twee loopbaancheques, om de zes jaar.

  Je kan slechts één loopbaancheque per keer bestellen. Voor één loopbaancheque betaal je 40€ en heb je recht op 4u loopbaanbegeleiding.

  Nadat je de eerste 4u loopbaanbegeleiding achter de rug hebt, kan je een tweede loopbaancheque bestellen. Je kan dus kiezen voor een traject van 4u (in dat geval kan je binnen de 6j nog een ander traject van 4u kiezen) of voor een traject van 8u (in dat geval kan je pas na 6j een nieuw traject aanvragen)

  Een loopbaancheque aanvragen is eenvoudig: je belt naar het gratis nummer 0800 30 700 of je surft naar de website van de VDAB http://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding . Nadat je je geregistreerd hebt (contactgegevens en rijksregisternummer), ontvang je per mail een uitnodiging tot betaling van 40€, nadien ontvang je de loopbaancheque digitaal, die stuur je per mail door naar je loopbaancoach voor de aanvang van de begeleiding.

  De werkgever dient niet op de hoogte gebracht te worden van jouw loopbaanbegeleiding. De Vlaamse overheid voorziet deze ondersteuning specifiek voor de burger. Een overleg met de werkgever is mogelijk, indien je dit zelf wenst en expliciet aangeeft.

  Zijn er nog vragen, aarzel dan niet contact op te nemen (leen@groepspraktijk-facet.be of 0498/72 29 57). Ook indien je geen recht (meer) hebt op loopbaancheques maar toch graag begeleiding wenst, ben je bij ons welkom. Bel of mail even!

   

   

   

   

   

  Leen Delahaye

  Psycholoog /Coach

  Relatietherapeut

  Coördinator

  Meer info | Email

  0498 72 29 57

  Online afspraak

  Afspraak

  Fanny Lissens

  Loopbaancoach

  Psycholoog

  Relaxatietherapeut

  Meer info | Email

  0485 41 80 59

  Online afspraak

  Afspraak