Mindfulness

Mindfulness is een houding om in het leven te staan.

Door mindful te zijn blijf je met je aandacht in het hier en nu en leer je meer bewust te zijn van denkprocessen of gevoelens die zich in jou afspelen. Door meer bewust te zijn raak je minder overspoeld en kan je kiezen om anders op het leven te reageren.

Het 8 weken programma is geschikt voor iedereen die beter wil omgaan met de uitdagingen van iedere dag. Ook wie nog geen ervaring heeft met gelijk welke vorm van meditatie kan gemakkelijk instappen. Deze methode is een wetenschappelijk onderbouwd en maakt je meer bestand tegen stress, angst, piekeren, pijn en depressie. Je krijgt allerlei tools aangereikt om veerkrachtiger en stressbestendiger te zijn en hoe een dipje of zelfs een burn-out te voorkomen. Je verkrijgt kennis over je eigen piekersystemen en leert ze beter herkennen en loslaten waardoor je jezelf minder vastrijdt in je hoofd en ook een betere nachtrust hebt.  Mindfulness leert je ook jezelf te accepteren en meer ten volle te laten genieten van het leven, waarvoor het leven toch uiteindelijk gemaakt is, ook voor jou….

De training combineert westerse psychologie met eeuwenoude, oosterse wijsheid.

Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen. Geef me de wijsheid om te accepteren wat ik niet kan veranderen. Geef me het inzicht om het verschil tussen beide te zien

Franciscus van Assisi

Therapeuten

Katrien Roef

Mindfulness trainer
Meer info

0479 27 19 24

Afspraak maken

PRAKTISCH

Kindertraining
Ook kinderen gaan gebukt onder de toenemende stress van onze veeleisende maatschappij. Mindfulness helpt je kind op te wassen tegen het toenemend perfectionisme, veeleisendheid, snelheid,… . Het helpt (jou en) je kind te verstillen en tot rust te komen, maar ook meer bewust te zijn van de keuzes die het maakt. Het is makkelijk toegankelijk en kosteloos, een skill voor het verdere leven. Het enige wat uw kind nodig heeft is kennis en oefening. Hoe meer uw kind bewust oefent, hoe meer het zijn aandacht zal kunnen richten en er de vruchten zal van plukken. Alles wordt op een speelse manier gebracht met oog voor de eigenheid van jouw kind. De ouder zal ook gestimuleerd worden om mee te oefenen, barrières vallen weg en jullie zullen leren van elkaar.

Wanneer
Ouder(s) en kids (9-12j)
18/04/2018 tot 06/06/2018
(8 weken training – Elke woensdag van 14:30 tot 16:30u)

TARIEF

  • 160 Euro per kind.
  • 160 Euro per ouder

De training zal voorafgegaan worden aan een gesprek (telefonisch).

Inbegrepen: de begeleiding, oefen-cd en cursus voor zowel de ouder als het kind.

Meebrengen: kussen en dekentje, (als kinderen een knuffel willen meebrengen mag dat ook), eventueel oversokken voor wie extra warme voeten wil.

Inschrijven of informeren kan via: http://wildfulness.be/inschrijven/index.html